Over mij

Graag stel ik mijzelf aan je voor: ik ben Maaike Smit en ruim 14 jaar ervaring in de marketing- & communicatiebranche. Als gemotiveerde professional combineer mijn werkzaamheden als zelfstandig ondernemer met een baan als projectmanager bij een full-service webbureau in Alkmaar. 

 
Na mijn HBO-studie Media & Entertainment Management ben ik de theaterwereld ingerold: eerst aan de kant van een theaterproducent en later in het Zaantheater.

In de jaren dat ik voor het Zaantheater heb mogen werken, heb ik mij beziggehouden met online marketing, waaronder de website, social media, Google Analytics en Google Grants. Mijn functie is later uitgebreid met grafische vormgeving en applicatiebeheer.

Na 10 jaar was het tijd voor een nieuwe uitdaging in een nieuwe branche: ik ben gestart in de functie van ‘Commercial Warrior’ bij de Alkmaarse whisky-startup Red Warrior. Naast de gehele marketing ben ik ook verantwoordelijk geweest voor de salestrajecten. Helaas is dat avontuur na een klein jaar gestopt.

Van januari 2020 tot januari 2023 ben ik werkzaam geweest als projectmanger bij Basic Orange, een full-service ICT-bureau waar ik heb mogen werken met mooie klanten uit o.a. de medische- en culturele sector. Sinds augustus 2022 ben ik tevens gecertificeerd Scrum Master. Februari 2023 stond in het teken van een reis door Indonesië. Per maart 2023 combineer ik mijn The Pop-werkzaamheden met de functie als projectmanager bij Reyez! in Alkmaar.

Mijn karakter is open, ik ben sociaal, gedreven, leergierig en betrokken. Ik krijg veel energie van het ‘aan de man te brengen’ van producten en/of diensten middels on- én offline middelen. Daar creatief in bezig zijn maakt me blij!

In mijn privéleven vind ik het heerlijk om een boek te lezen, op vakantie te gaan (naar de camping of AirBnB) en spontane uitjes zijn ook altijd welkom! Ik spring wekelijks in het zwembad, volg Pilates-lessen en loop regelmatig hard.

Weetjes over mij:

  • Ik ben geboren en getogen op de Veluwe (Apeldoorn e.o.)
  • Ik ben een echte kaaskop; love cheese!
  • Ik heb 3x de Dam tot Damloop en de halve marathon van Amsterdam hardgelopen
  • De witte lok in mijn haar is natuurlijk
  • Er lopen thuis twee katten rond
  • Ik ben een whisky-lover en ben trots op het behaalde Whisky Ambassador Certificaat (heb ruim 38 smaken in huis)